Image
Sammic Tr | 5/16/2024 | Sous-Vide

Sous-Vide Horchata Kreması

Tatlı & Meyve ve Diğerleri

Malzemeler:

- 800 ml horchata

- 200 ml krema

- 100 g şeker

- 12 yumurta sarısı

- Üstü için ezilmiş bisküvi

Hazırlık:

1. Horchata, krema, şeker ve yumurta sarılarını bir karışım blenderi ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

2. Karışımı süzerek, pürüzsüz hale getirin.

3. Karışımı cam kavanozlara dökün, yüzeyde oluşan kabarcıkları çıkarın.

4. Kavanozları kapatın ve 85°C'de sous-vide cihazında 1 saat pişirin.

5. Pişirme sonrası kavanozları soğutun.

6. Servis yaparken, üzerine ezilmiş bisküvi serpin.

Bu tarifte, sous-vide tekniği kullanılarak pastörize horchata kreması elde edilir ve raf ömrü uzatılır. Düşük sıcaklıkta pişirme, olağanüstü bir doku ve lezzet sağlar.