Image
Sammic Tr | 5/16/2024 | Sous-Vide

İçi Dolgulu Arepas Tarifi

İçi Dolgulu Arepas Tarifi

Malzemeler:


İç Harcı İçin:

  • 2 tavuk göğsü
  • 50 g kişniş
  • 2 avokado
  • 10 g mayonez
  • 1 limonun suyu

Hamur İçin:

  • 300 ml ılık su
  • 220 g önceden pişirilmiş mısır unu
  • 4 g tuz

Hazırlık:

  1. Tavuk göğüslerini tuz, yağ ve karabiberle vakumlayın ve 65°C'de 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra didikleyin.
  2. Kişniş, avokado, mayonez ve limon suyunu karıştırarak homojen bir sos elde edin. Didiklenmiş tavuğu ekleyin.
  3. Hamur için su, mısır unu ve tuzu karıştırın, 30 dakika dinlendirin.
  4. Arepaları şekillendirip her iki tarafı altın rengini alana kadar pişirin.
  5. Arepaları açın ve iç harçla doldurun.

Detaylar için buraya tıklayın.